Η Valve ανακοινώνει το SteamOS βασισμένο στο Linux

By | 25 Σεπτεμβρίου, 2013

steamOS2Αυτή τη βδομάδα η Valve, δημιουργός της υπηρεσίας παιχνιδιών Steam, αναμένεται να πραγματοποιήσει μια σειρά ανακοινώσεων για τα σχέδιά της να επεκταθεί επιθετικά από το γραφείο στο σαλόνι το 2014. Σήμερα, αποκάλυψε το πρώτο κομμάτι του πάζλ: ένα νέο λειτουργικό σύστημα.

Το SteamOS, βασισμένο στο Linux, θα είναι ένα λειτουργικό σύστημα για PC πλήρως στοχευμένο στα παιχνίδια της υπηρεσίας Steam. Παίρνοντας τον έλεγχο του λειτουργικού, η Valve ελπίζει να αυξήσει την αποτελεσματικότητα στα παιχνίδια ενός PC φτιαγμένου να παρέχει πολλές λειτουργίες στο επίπεδο μιας ειδικά σχεδιασμένης κονσόλας παιχνιδιών.

“Στο SteamOS έχουμε πετύχει σημαντική αύξηση της απόδοσης στην επεξεργασία γραφικών, και τώρα στοχεύουμε την απόδοση ήχου και μείωση της ταχύτητας εισόδου εντολών στο επίπεδο του λειτουργικού συστήματος”, γράφει η Valve στη σελίδα του project. “Οι προγραμματιστές παιχνιδιών ήδη απολαμβάνουν αυτά τα οφέλη ετοιμάζοντας τις νέες εκδόσεις παιχνιδιών για το SteamOS”

Εκτός από το να δίνει στους προγραμματιστές περισσότερη δύναμη από ένα PC, το  SteamOS θα αφήνει τους παίχτες να μοιράζονται παιχνίδια ανάμεσα στα μέλη της οικογένειάς τους, με κάθε λογαριασμό να έχει τη δυνατότητα να “παίζει με τη σειρά” ένα μοναδικό αντίτυπο ενός παιχνιδιού. Θα επιτρέπει επίσης το streaming παιχνιδιών από υπολογιστές που τρέχουν Windows ή MacOS μέσω του οικιακού LAN, δίνοντας στην ουσία συμβατότητα με τα υπάρχοντα παιχνίδια υπολογιστών στην κατοχή του χρήστη.

Αφού το SteamOS είναι φτιαγμένο γύρω από το Linux, οι προγραμματιστές παιχνιδιών θα πρέπει να ανακοινώσουν native εκδόσεις των παιχνιδιών τους για το νέο λειτουργικό. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση για τη Valve τώρα που έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να αποδεσμεύσει το Steam από τα Windows και το MacOS. Μπορεί να συγκεντρώσει αρκετή υποστήριξη ώστε να κάνει τον κόσμο να αλλάξει λειτουργικό;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.