Η Microsoft “παραδίνεται”…

By | 29 Σεπτεμβρίου, 2010

Embrace, extend, extinguishΠολλά περίεργα φαίνεται να συμβαίνουν τελευταία στη “μαμά” MS. Τελικά το πήραν απόφαση ότι έχουν χάσει το τρένο του Web 2.0 και μάλλον προσπαθούν να κόψουν τις απόλειές τους και να επικεντρωθούν στο κυρίως “ψητό”, που όπως πάντα ήταν τα Windows και το Office. Έτσι, μια σειρά από πρότινως ξεχωριστές υπηρεσίες θα μεταφερθούν σε τρίτους – και μάλιστα open-source – ανταγωνιστές.

Πρώτο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μεταφορά 30 εκατομμυρίων χρηστών από το Live Spaces (πρώην MSN Spaces) στο WordPress! Σε συνεργασία με την Automatic, εταιρεία που υποστηρίζει το συγκεκριμένο λογισμικό blogging , η διαδικασία μετάβασης θα διαρκέσει 6 μήνες πρωτού τα υπάρχοντα sites αποδεσμευτούν.

Έπειτα, η προσπάθεια για τη δημιουργία της IronRuby, μιας έκδοσης της Ruby για το προγραμματιστικό περιβάλλον .NET της Microsoft επίσης θα σταματήσει, ενώ τέλος φημολογείται ότι και η ανάπτυξη του Silverlight, του Adobe Flash killer κατά την MS, θα σταματήσει, για να επικεντρωθούν οι προσπάθειες στην καλύτερη υποστήριξη των δυνατοτήτων της HTML5…

Όλες αυτές οι κινήσεις μπορεί απλά να είναι δείγμα ότι η οικονομική κρίση χτύπησε και τη Microsoft. Από την άλλη, μπορεί απλά να κατάλαβε και κάποιος εκεί πέρα ότι 15 διαφορετικές και ανταγωνιστικές τεχνολογίες δεν έχουν νόημα όταν δεν υπάρχει κάποιο ενιαίο standard. Ας ελπίσουμε μόνο ότι τα συγκεκριμένα βήματα δεν αποτελούν το τελευταίο “embrace, extend, extinguish” κόλπο από τη Microsoft για να διαλύσει τα αναδυόμενα πρωτόκολλα πριν μπορέσουν να την απειλήσουν όπως έκανε στο παρελθόν (βλ. IE6 – το τέρας που κατατρώει ακόμα τους απανταχού web developers)…

One thought on “Η Microsoft “παραδίνεται”…

  1. Pingback: Εξαγορά της Adobe από την Microsoft: μύθος ή πραγματικότητα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.